Sarımsaq hələ qədim dövrlərdən ən faydalı tərəvəzlərdən biri hesab edilib.
Təəssüf ki, çoxları faydası saymaqla bitməyən sarımsağı kəskin qoxusuna və dadına görə yeməkdən çəkinir.
Bəs Qara sarımsaq nədir?
Qara (qoxusuz ) sarımsaq tərkibi fermentasiya metodu ilə zənginləşdirilmiş sarımsaqdır. Adi sarımsaqdan qat-qat daha faydalıdır və ən əsası, qoxusuzdur.Yaponiya, Avstraliya və Avropa ölkələrində olduqca populyardır. Onun bu qədər populyar olması səbəbsiz deyil. Çünki qara sarımsağın faydaları saymaqla bitmir.
• Qocalma proseslərini ləngidir.
• Xərçəngdən (mədə, süd vəzi və s.) qoruyur və müalicəsində kömək edir.
• Qaraciyər və böyrəyi zəhərli maddələrin təsirindən qoruyur.
• Ürək və damarlar üçün çox faydalıdır. Qan təzyiqini tənzimləyir.
• Qanda qlükoza səviyyəsinə nəzarət edir.
• İmmun sistemini gücləndirir. Soyuqdəymə zamanı effektivdir.
• Güclü enerji mənbəyi olduğu üçün xroniki yorğunluq sindromu zamanı yorğunluğu aradan qaldırır, orqanizmin enerji təminatını yüksəldir.
• Prostat vəzinin hiperplaziyasının əsas müalicəsinə kömək edir.
• Vərəmin əsas müalicəsinə dəstək ola bilər.
• Beyin hüceyrələrini sərbəst radikalların təsirindən qoruyur.
Tərkibində heç bir əlavə və qoruyucu maddə yoxdur. Qoxusuz olduğuna görə insanlar tərəfindən rahat qəbul edilir.