Seyyah.az-ın otelin mətbuat xidmətinə istinadən məlumatına görə, təqdimatda Baş aşbaz Kjell qonaqlara öz haqqında ətraflı məlumatı, Kaspia Restoranının yeni menyusu və otelin nəznində fəaliyyət göstərən restoran və barlarda gözlənilən yeniliklərdən xəbər verdi.
Tədbirə gələn qonaqlara Kaspi Restoranın yeni menyusundan olan ləziz təamlar təqdim olundu.
Təklif olunan yeməklər içərisində: Fua Qra (Qaz Ciyəri) Terrin, Qızardılmış Gambas Krevetləri, Karamelləşdirilmış Soğan Şorbası, Dana əti və Lobster var idi.
Four Seasons Hotel Baku daim qonaqları üçün unudulmaz bir təcrübə yaşadır və otelin baş aşbazının yaratdığı ləziz təamları dadmaq üçün sizin yolunuzu gözləyirik.
Ətraflı məlumat üçün: +99412 404 24 24
Kjell Kollin
Baş aşpaz
"Yediyin səni yaradır!"
Four Seasons-da iş tarixçəsi
1992-1997, 2001-2003, 2014-ci ildən
Four Seasons-da ilk vəzifəsi: Baş aşpaz, Kuala-Lumpur Regent-i (əvvəllər Four Seasons oteli)
Əmək stajı
Rixos Hotel Dubay; The Domain Bəhreyn; Jumeirah Zabeel Saray, Dubay; Banyan Tree Club & Spa, Seul; Kempinski Hotel Mall of the Emirates, Dubay; Shangri-La Hotel, Beycin; Jumeirah Beach Hotel, Dubay; Four Seasons Resort Maldives, Kuda Xuraa; Marriott International, Naqoya, Yaponiya; Marriott International Kuala-Lumpur; Kuala-Lumpur Regent-i (əvvəllər Four Seasons oteli); Operakällaren, Stoqholm
Doğulduğu yer
Stoqholm, İsveç
Bildiyi dillər
İsveç, İngilis, Alman, Yapon
Baş aşpaz Kjell Kollin İsveçrəlidir, kulinariya karyerasını Stoqholm şəhərində Operakällaren-də başlayıb. Baş aşpaz kimi Four Seasons Hotel Baku heyyətinə qoşulmazdan əvvəl Kjell Malaysia, Yaponiya, Maldiv adaları, Dubay, Çin, Koreya və Bəhreyndə çalışıb.
1992-ci ildə o, Kuala-Lumpurdakı Four Seasons komandasına qoşularaq və burada beş il ərzində çalışdı. Maldiv adalarındakı Four Seasons-a qayıdıb icraçı su-şef rolunu üzərinə götürməzdən əvvəl Kjell Malaysia və Yaponiyada karyerasını qurub, işləyib çalışaraq peşəkar kimi inkişaf edib, püxtələşirdi. 2007-ci ildə o, Pekindəki Şanqri-la otelində baş aşpaz vəzifəsini icra etməyə başladı. Burada Kjell dünyada tanınmış baş aşpaz Tomas Keller ilə əməkdaşlıq etmək imkanını əldə etdi.
Dubaydakı Kempinski Hotel Mall of the Emiratesdən sonra Kjell Koreyadakı BanyanTree-nin açılışı layihəsinə təyin olundu və burada karyerasını davam etdi. Növbəti iş yeri ona yeni imkanlar verdi. Kjell Dubaydakı Jumeirah Zabeel Sarayın açılışından əvvəl onun komandasına baş aşpaz kimi qoşularaq qida və içkilərin on inkişaf istiqamətinə və bütün kulinariyaya nəzərət etməyə başladı. Açılışdan əvvəl onun son məqsədlərindən biri Bəhrey səhrasında Manamada The Domain kimi yeni layihənin yaradılması idi.
Tomas Keller ilə əməkdalığından əlavə baş aşpaz Kollin Nobu, Paul Bocuse, Daniel Boulud, Jean-Georges Vongerichten və təzəlikçə Albert və Ferran Adria restoranların baş aşpazları ilə iş birliyi sayəsində irəliləmək imkanını əldə etmişdir.
Özünün 25 illik karyerası ərzində öz həyat yoldaşı Yuki ilə bütün dünyanı gəzib dolaşan baş aşpaz Kollin bildirir: "Mən Four Seasons ailəsinin üzvü olmaqdan məmnunam. Mənim əsasə məqsədim aşpazlarımız və qonaqlarımız ilə öz təcrübə və biliklərimlə bölüşməkdir".